Avfallsfri

Ett försök till att rädda världen

Sanningen om sopmängden

Jag lovade ju att jag skulle ta reda på hur mycket brännbart avfall vi tidigare har haft per månad. Utifrån de sopor jag hittills vägt gjorde jag en uppskattning att vi borde ligga på cirka 25 kg per månad. Idag letade jag upp vår faktura från Kretslopp och Vatten för att se hur det verkligen låg till. Tur var väl det, eller otur hur man nu väljer att se det. Det märktes att mängden sopor har för mig inte varit så intressant tidigare. Man lyfter på locket och kastar ner sin påse och sen är den borta.

På sju månader hade vi sammanlagt 261 kg. Det ger ett genomsnitt per månad med 37,3 kg. Jag var alltså 10 kg fel… Men om jag ska se det positivt så blir det förhoppningvis lättare att minska mängden avfall ju högre utgångsvärdet är. Jag blir bara lite orolig att den vågen jag har vägt soporna på inte är helt tillförlitlig. Det måste jag undersöka vidare..

Det känns i alla fall väldigt intressant att veta hur mycket brännbart avfall vi har haft tidigare och nu är det bara att på allvar börja avfallsminimera! Har du bättre koll än mig på hur mycket sopor du har per månad?

2 Comments

 1. Linda Engström

  april 11, 2017 at 9:23 e m

  Hej Ida! Roligt initiativ! Lite fundering… har ninegen kompost? Annars är det verkligen ett tips att införskaffa! Sångbar och sen kan ni använda det i era odlingslåder el land, rabatter etc vartefter maskarna gjort sitt jobb 👍🏻
  Ett annat tips inre kommande sits är ju tygblöjor… kan ju dock vara lite mecikgg om inte din man är lika med… vanliga blöjor tyckte jag var bra första tiden men gick sen över till tyg och tidig träning utan blöjor vilket resulterade i torra barn kring 1 1/2 prs ålder… vi måste surra nått vartefter! Kram

  • Avfallsfri

   april 12, 2017 at 5:24 e m

   Jo vi har en varmkompost där allt matavfall hivas, mycket pratiskt! Tyblöjor är nog något vi kommer skaffa, i alla fall delvis. Jag ska bara övertyga maken..!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Avfallsfri

Tema av Anders NorenUpp ↑