Avfallsfri

Ett försök till att rädda världen

Tygblöjor

Jag har gjort klart ett diagram över våra mängder brännbart avfall. Nu ska jag bara kunna lägga upp diagrammet här på bloggen. Det verkar dock vara en uppgift som är för svår för mig så jag väntar tills min man kommer hem imorgon. Han är expert på Excel så jag hoppas han kan lösa det.

När jag har suttit och gjort diagrammet så är det väldigt tydligt att det som genererar många kilon är blöjor. Vårt brännbara avfall som är vanliga hushållsopor har verkligen minskat då vi har blivit bättre på att sopsortera. Men sen vår minsta skatt kom till världen så har blöjberget vuxit starkt. Så nu har jag lagt i en växel till när det gäller att minska ner mängden engångsblöjor. Tidigare har jag bara använt mina fyra pocketblöjor varje dag och de räcker inte så långt. Så igår satt jag på Youtube och lärde mig olika vikningar för vikblöjor och i denna stund har lillasyster på sig en sådan blöja för första gången. Jag hoppas på succé! Det var min snälla svägerska Erika som gav mig några vikblöjor och jag blev naturligtvis själaglad över detta. Fungerar detta bra så ska jag skaffa fler.

Nattetid har jag än inte vågat mig på tygblöjor än utan kör med engångs och det har jag även gjort när vi har varit på resande fot. Denna vecka jobbar maken också men sen är det semester. Vi kommer vara borta en del och vi kommer bland annat vara på ett ställe där vi inte har tvättmaskin i huset. Då kommer jag köra på engångsblöjor. Men när vi är på ställen med tvättmaskin blir det tygblöjor. Gör vi utflykter så blir det nog dock engångs.

Visst är dom fina mina vikblöjor! Dessa är från Imse Vimse. Äldsta barnet älskar dom och har bett mig så länge som vi har haft dom hemma att använda ”blöjorna med de fina djuren”.

6 Comments

 1. När vår storebror (27) föddes i Gävle användes bara vikblöjor på bb! Dessutom fick vi med oss hem ett antal. Före sin tid?

  • Avfallsfri

   juli 9, 2017 at 8:20 e m

   Verkligen bra! vilken bra grej att få med sig några hem också. Tänk om det hade varit så nu, då hade kanske fler fått upp ögonen för det och fortsatt med tygblöjor. Men det hade kanske blivit ramaskri till en början!

 2. För oss är det typ lättare att ha tyg på resa numera, särskilt i sommarstuga utan sophämtning. Jag tvättar upp dagens på rummet på kvällen o sen är de redo nästa dag igen 🙂 Det hjälper såklart att vi har rätt bra flyt med EC nu o inte har så många blöjor alls. Vikisar torkar ju så fort med!

  • Avfallsfri

   juli 9, 2017 at 8:17 e m

   Åh vad bra! Det är ju toppen! Vi har börjat träna 2- månaders bebisen men kisseriet är mer tur än skicklighet om vi tajmar in, bajset lyckas vi med ca 50 % av gångerna. Jag kanske får ta ”mod” till mig och ta med tygisarna på semester.

   • Tänkte på detta med babypottning – för vår del var det som natt och dag med signalerna vid 4 månader. Från att ha rutinpottat endast gick vi över till att bara gå på signal. Nu är vi tillbaka på rutin och enstaka signaler. Bebben är 10 månader och kämpar med att lära sig gå så hon verkar inte har tid att kissa just nu, hehe. Många säger att de har en svacka kring året så kanske är det det. Men just detta med att det vände så tydligt vid 4 månader. Visst börjar din närma sig? Kanske blir det lättare då? Vill bara ge en pepp och att inte ge upp! Heja er som kör tyg också!
    Har ni fastnat för några särskilda än? Vi älskade g-diapers hela våren och halva sommaren men nu är pocketarna och skal med t-formade inlägg mest i bruk 🙂

    • Avfallsfri

     augusti 15, 2017 at 8:45 f m

     Tack för pepp! Hon är 3,5 mån så tänk vad skönt det skulle bli om det blev enklare! Jag sätter henne på pottan varje gång jag byter men har ingen större framgång än. Jag har svårt att se några signaler, kanske har svårt att läsa henne men jag hoppas så att det blir tydligare framöver!
     Jag har vikblöjor med PUL- skal från Imsevimse, 4 pocketblöjor och 1 AIO. Jag tycke just nu att vikblöjorna är bäst då de aldrig har läckt, men jag får å andra sidan byta dom väldigt ofta för lillskruttan säger till direkt när det blir blött. Maken gillar pocketblöjorna bättre, han gillar inte att vika 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Avfallsfri

Tema av Anders NorenUpp ↑