Avfallsfri

Ett försök till att rädda världen

Kaffefilter

Jag försöker successivt hitta bra alternativ till engångsprodukter. I förra veckan hittade jag en händig person som syr kaffefilter och då slog jag till och köpte två stycken. Dom är sydda av Rebecca via företaget Celvid Creations och dom är jättefina! De är sydda i oblekt, bomullstyg  med öko-tex märkning. Jag själv dricker inte kaffe utan det är min man som använder detta och han var väldigt skeptisk när jag gav honom dom. Väldigt skeptisk. Men nu är de använda och kaffet smakar precis som det brukar (om inte ännu bättre!). Kaffesumpen hälls i komposten och filtret sköljs ur och torkar i diskstället så det fungerar väldigt smidigt.

Jag tycker att det känns så skönt att veta att dessa flergångsprodukter som jag införskaffar gör att jag slipper att komma ihåg att köpa engånsprodukter. Det som vi behöver finns redan hemma. Sen att det blir en miljö- och resursbesparing är ju också helt fantastiskt och naturligtvis det viktigaste. Använder ni kaffebryggare och brygger kaffe varje dag kan jag verkligen rekommendera dessa filter!

1 Comment

  1. Jag funderar på att skaffa en sån. Måste bara tänka ut torkningen. Vi har inget torkställ. Men kanske en krok o så en ögla på kaffefiltret. Har många kaffefilter kvar så det blir efter sommaren som jag behöver börja använda ett i tyg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Avfallsfri

Tema av Anders NorenUpp ↑