Avfallsfri

Ett försök till att rädda världen

Miljöhjältar

Det pratas inte så högt om miljön och klimatet i medier och när det väl gör det så är det sällan som personerna bakom kunskapen/innovationen/upptäckten lyfts fram. Oavsett vilket ämne det gäller så är det viktigt att ha förebilder att se upp till och inspireras av. Sen jag hörde Gunhild Stordalens sommarprat så har jag börjat följa henne i sociala medier och lyssnat och läst om hennes arbete med EAT Foundation. Jag tycker hon är en otroligt inspirerande person som trots sin svåra sjukdom verkar ha en så geniuint stor drivkraft och passion i sitt arbete. Det tycker jag är otroligt beundransvärt.

Därför vill jag passa på att lyfta fram ett bra och intressant ämne som bloggen Gröna Moment skriver om. Cajsa, som driver denna blogg om miljö och klimat, skriver i en serie i 10 delar om 100 kvinnliga miljöhjältar. I första delen som publicerades förra måndagen får vi lära oss mer om 10 stycken kompetenta och drivna kvinnor som har gjort stora insatser för klimatet på olika sätt. 10 nya personer publiceras varje måndag och idag publicerades del 2. Du har säkert hört att världen kommer att räddas av kvinnor men kan du namnge några kvinnliga miljöhjältar? När jag började fundera på denna frågeställning måste jag erkänna att det tog stopp efter Gunhild Stordalen och Bea Johnsson… Jag kan varmt rekommendera denna serie (och blogg!) så in och läs och inspireras och lär er vilka fler fantastiska kvinnliga förebilder som finns över hela världen. Tänk om man själv kunde kvala in på en sådan här lista någon gång framöver…!

Här är direktlänken till inlägg del 1 och 2:

100 kvinnliga miljöhjältar: Del 1 Från ZeroWaste-guru till modell och alla superhjältar däremellan

100 Kvinnliga miljöhjältar: Del 2- Från antitjuvjägare till grundaren av Greenpeace och alla superhjältar däremellan

 En av mina få kvinnliga miljöhjältar som jag kände till, men nu har Gröna Moment sett till att jag fått upp ögonen för fler!

3 Comments

  1. Jag är också mycket förtjust i Gunhild Stordalen. Hennes sommarprat var faktiskt ett av mina favorit-sommarprat! Ett annat som jag tyckte var väldigt bra är Maxida Märak. det är ett par år gammalt, men fortfarande aktuellt. Det är ju lite mer aktivist-stil över det förstås, men det gillar jag! Tusen tack för ett jättefint blogginlägg 🌸

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Avfallsfri

Tema av Anders NorenUpp ↑