Avfallsfri

Ett försök till att rädda världen

Veckans summering

Efter att ha varit på resande fot en dryg vecka är vi nu hemma och njuter av några lugna dagar (tvätt, städ, klippa gräs, vattna växthus). Det är skönt att komma hem och ha allt som vanligt igen och kunna packa upp väskan även om jag gillar att vara iväg. Göteborg har bjudit på strålande sol så att vi kunnat äta ute på vår fina altan  och även ösregn. Regnet var vi väldigt nöjda med för det behövdes verkligen i trädgården, gräsmattan började se lite väl krispig ut.

På tal om trädgården så växer det fint i våra små odlingar och idag har jag kunnat ta in och äta tomat, sallad, purjolök, rödbeta, morot och sockerärtor. Vad roligt det är att odla (och att äta!) Maken gjorde en fantastiskt god potatissallad på mycket av våra egna grönsaker till lunch, mums! Den hade jag kunnat äta varje dag året runt.

Mat- En bra vecka med mycket vegetariskt och noll i matsvinn. Bären har mognat i trädgården och jag känner mig som en hamster som samlar, plockar och fryser in. Jag har styckfryst röda vinbär i år. Då slipper jag ta ut hela påsen med en stor klump bär och tina. Nu kan jag ta ut dom jag behöver för dagen. Jag lägger bären i en stor form och fryser dom. När de sen är frusna så lägger jag dom i en påse- klart!

Krusbären var alldeles perfekta så vi plockade litervis men aj vad vassa taggarna är!

Avfall- 4,7 kg. Bra va!?! Vi tar oss!

Energi- Det känns sisådär att behöva sätta på värme när vi kommer till sommarhuset men det är inte så mycket att välja på när huset är iskallt.. Tur att det även går att elda.

Transport- Vi har åkt sammanlagt 51 mil (herrejisses…) och majoriteten av dessa är landsväg och det ger 119g CO2/ km x510km= 60690g CO2. Det här är ingen vanlig vecka men det ska bli väldigt intressant att ha koll på hur mycket vi använder bilen och vad det ger för utsläpp.

Konsumtion- Två kaprifoler och fyra plantor lavendel. Vi har kaprifol som insynsskydd och två dog under senvåren. Lavendeln satte jag i en kruka på trappen. När det sen blir dax för andra växter där tänkte jag plantera dom i trädgården. Jag bara älskar lavendel, det går inte att ha för mycket! Insekterna verkar gilla dom också och dom vill vi ju gynna!

Saker som lämnat hemmet- Inga men väldigt mycket är på väg då min ena syster ska ta över alla bebiskläder som vår lillskruttan redan vuxit ur. Hur kommer det sig att det går så fort!?! Imorgon är hon tre månader och har redan storlek 68 i kläder. Idag höll hon även på att slå runt i babysittern då hon har lärt sig att resa sig upp så den ska vi skänka bort omgående.

Mål för nästa vecka- Sopsortera bättre när vi åker till sommarhuset senare i veckan.

 

 

2 Comments

  1. Heja heja 4,7kg avfall! Bra jobbat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Avfallsfri

Tema av Anders NorenUpp ↑