Avfallsfri

Ett försök till att rädda världen

Veckans summering

Några lugna, härliga dagar i sommarhuset blev dagar som innehöll myrbekämpning. Vi har fått in hästmyror… Jag satt och ammade på natten och hörde något som knäppte/ knakade/ knaprade. Det tog ett tag innan jag insåg att det var något som åt på huset och väckte då maken för jag kände att om inte han får höra det då kommer han inte tro mig. Men han hörde samma ljud så det var bara att ringa efter myrbekämpare… Medel sprutades in och ut kom myror, mycket myror! Det verkar som att det haft bra effekt men vi ska ha nattvakt när det har gått en dryg vecka för att lyssna om vi hör något igen. Det är tydligen nattaktiva små varelser. Eller små, de är gigantiska! Jag har aldrig sett så stora myror! Så vår lugna vecka infann sig inte riktigt men vi har ändå haft det jättebra. Jag blev dock lite nojig när det var insprutat gift i väggen och vi fortfarande skulle sova i huset. Vi vädrade konstant och skurade golv och städade och skurade golv och städade och skurade golv och… ja ni förstår nog! De trötta trebarnsföräldrarna blev lite tröttare… Men återigen livet på landet är ändå väldigt härligt, dock så var det väldigt skönt att komma hem till sitt älskade hus UTAN myror!

Mat: Vi är experter numera att äta rester. Det var vi i och för sig innan också men nu är vi exeptionellt duktiga!

Avfall: 5 kg. Vi har varit bättre på att sortera i sommarhuset men myrorna gjorde att fokus fick flyttas från sopor till sanering så det finns fortfarande förbättringspotential!

Transport: Vi har åkt 40 mil denna vecka (fattar inte att vi åker så mycket!). Det blev extra mycket då vi var på ett barnkalas 11 mil bort mitt ute på västgötaslätten. 40 * 119= 4760 g CO2.

Energi: Jag har börjat komma igång och träna efter förlossningen vilket innebär att jag vill duscha efteråt. Tidigare har jag duschat varannan dag men nu blir det ibland varje dag. Men rackarns vad snabb jag är! Blöta ner mig, tvåla, spola av tvål- klart! Tar max 3 min och det är stor skillnad mot hur det var tidigare. Håret tvättar jag cirka var 14:e dag och då tar det längre tid.

Saker som lämnat hemmet: En hel flyttkartong med bebiskläder, filtar och sängkläder till spjälsäng. Underbart!

Konsumtion: En bok som köptes i present till ett födelsedagsbarn, ett måttband och färgpatron till skrivare.

Målsättning till nästa vecka: Åka mindre bil än denna vecka.

2 Comments

  1. Nej fy för myrinvasion. Hoppas att ni blir kvitt det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Avfallsfri

Tema av Anders NorenUpp ↑