Avfallsfri

Ett försök till att rädda världen

Veckans summering

Här kommer en lite försenad summering av förra veckan! Det var vår sista semestervecka och jag måste erkänna att det ska bli skönt med vardag igen. Rutiner och vardag är inte så dumt. Men det kan vara så att det är enklare att tycka så när jag inte ska gå tillbaka till något jobb utan vara föräldraledig.

Mat: Ingen egentlig förändring från tidigare veckor. Vegetariskt och noll i matsvinn är det som gäller och det fungerar bra.

Avfall: 4,1 kg- jippie! Det går bra nu! Lillebror är helt torr nu och har inte ens blöja på natten och det är en enorm besparing. Jag är väldigt stolt över honom och glad att vi tog beslutet att satsa på blöjfrihet. Hade jag inte haft avfallsfri- projektet hade vi säkert fortsatt med blöjor i ren slentrian. Nu har vi bara ett blöjbarn- tjohej! Där kämpar vi på med tygblöjorna och har börjat sätta henne på potta. Hoppas att vi kan få henne att förstå det här med potta snart. Tips tas emot med glädje!

Energi: Ingen förändring från tidigare veckor. Korta, sparsamma duschar, släcka lampor, ingen värme på i huset.

Transport: Vi har åkt 33 mil vilket ger 119g x 330km= 39270g CO2. Bättre än förra veckan, men ändå mycket…

Saker som lämnat hemmet: Inget som har lämnat hemmet men jag har rensat i barnens lådor och tagit bort kläder som blivit för små.

Mål till nästa vecka: Enbart ett mål med fisk är inplanerad på veckans matsedel, resten är vegetariskt och det hoppas jag att vi kan hålla.

2 Comments

  1. Läs boken bebis på pottan av ulrica casselbrandt och gå med i hennes facebookgrupp! Där kan man få massor av tips och problemlösningshjälp.
    Jag har skrivit en serie om EC (kanske för basic för dig om du redan kommit en bit) och tänkte göra en Q&A så småningom om du vill fråga något?
    Kolla blöjupprorets hemsida med, där finns mycket bra! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Avfallsfri

Tema av Anders NorenUpp ↑