Avfallsfri

Ett försök till att rädda världen

Måluppfyllelse

Jag hade bland annat som mål att denna vecka göra i ordning trasor som jag kunde använda istället för hushållspapper. Med två barn går det nämligen åt väldigt mycket hushållspapper i vår familj och detta slänger vi som brännbart avfall. Visst, det är kanske inte det som väger mest av allt vårt avfall men det känns onödigt att använda så mycket när vi skulle kunna använda något annat i stället. Det ska även inhandlas och bäras hem. Men titta nu här, tadaaaa!

Jag fick ett gammalt randigt påslakan av mamma som jag rivit i olika stora bitar och sicksackat kanterna på. Egentligen vet jag inte om man måste detta men det trådade så väldigt om bitarna så jag kände att jag inte orkade plocka trådar vid matbordet och i tvättmaskinen eller från tvätt. Det är så tunt och mjukt så trasorna blir perfekta att torka små munnar och snoriga näsor med. Nu ligger dom i en gammal kakburk, som jag fått av min farmor, vid matbordet och några trasor finns även i badrummet. När en trasa är använd lägger jag den direkt i tvättmaskinen så tvättas dom i nästa maskin som körs. Jag tänke att trasorna tvättas oavsett vilken färg på tvätten det är. Det gör ju inget om dessa bli missfärgade. Jag tror inte heller att detta kommer generera någon mer körning av tvättmaskinen då de oftast finns några centimeter plats kvar när vi kör en maskin och trasorna tar verkligen så gott som ingen plats alls. Nu ska jag bara få resten av familjen att lära sig att ta trasorna istället för hushållspappret som nu har förflyttats till städskrubben. Min förhoppning är att om en vecka har alla vant sig vid trasorna!

Skulle detta vara något du skulle kunna tänka dig att göra för att minska din användning av hushållspapper?

 

3 Comments

 1. Klokt tror jag! Systerdottern kör på tygservietter köpta på loppis. Redan fållade och lagom mjukslitna. 😊
  Själv har vi inte kommit dit riktigt… 😯

 2. Linda Engström

  april 17, 2017 at 8:28 e m

  Kanon! Och det lilla papper ni använder kan ni väll slänga i komposten?! Det gör vi (hoppas det inte är fel nu😊) Ett annat tips som vi gör är att gamla handdukar har jag klippt och sytt kanterna på och använder som trasor istället för att köpa nya och torka bord och bänkar med… Har inte köpt trasor på flera år… 😊

  • Avfallsfri

   april 18, 2017 at 10:53 f m

   Ja, det går att slänga i komposten. Har tom hört att dte kan vara bra att blanda upp med lite papper. Bra gjort! Trasor känns som att vi alla borde vara självhushållande med egentligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Avfallsfri

Tema av Anders NorenUpp ↑