Återigen är en vecka till ända och här kommer en ny summering. Veckorna går så rysligt fort att jag knappt hinner blinka och det avspeglas här på bloggen. Dagarna är fullspäckade och ändå känns det som att jag inte hinner med något. Jag har påbörjat några inlägg och hoppas kunna skriva klart dom snart så att ni kan få ta del av dom. Denna vecka har de två äldsta barnen börjat förskolan så jag har varit på inskolning. Det är lite jobbigt för alla inblandade med ett nytt ställe så det har varit lite tårar och upprörda känslor hos barnen. Men förskolan verkar väldigt bra så jag tror detta kommer bli jättebra. I helgen var vi iväg till landet. Det är underbart att vara iväg men det är intensivt när man ska åka (med allt packande och stressande för att komma iväg) och när man kommer hem. Igår kom vi ganska sent och då ska det handlas, packas upp, laga mat i all hast och sen få barnen i säng. Sen är allt kvar som inte har hunnits med under helgen. Det här med att städa, tvätta, trädgårdsarbete osv ligger vi ständigt efter med. Men det underlättade vi lite genom att glömma helgens smutstvätt i sommarhuset!

Mat: Vi höll vår målsättning med bara en måltid under veckan som hade kött i sig (fisk). Resten var vegetariska. Numera tänker vi inte ens på att vi äter mestadels vegetariskt.

Att vara på resande fot gör att det är lite svårare att köpa ”avfallsfri” mat. När vi åkte iväg i fredags fick vi panikköpa två färdiga pizzor på Ica för att vi insåg att vi var tvungna att ha med någon enkel mat för att få ihop tidspusslet under helgen. Självklart hade vi kunnat göra pizza, eller någon annan enkel mat, hemma och tagit med men det hade vi inte tänkt på under veckan. För att leva avfallsfritt kan jag utan att tveka säga att det krävs planering, planering, planering och struktur. Ibland finns det, ibland finns det inte. De dagarna (eller ibland bara timmarna) som jag har koll på läget går det toppen men det finns många stunder där jag får ta till nödlösningar. Hemma går det att planera mat som har mindre eller inga förpackningar och det finns alltid lite extra mat i frysen som det går att fixa till något med. När vi är iväg har vi inte den möjligheten och det genererar också mer skräp (och mycket bilåkande!)

Avfall: 5,0 kg. Det känns som att jag får lov att kalla detta ett trendbrott nu när vi har hållt oss kring 5 kg avfall/ vecka under några veckor. Med andra ord har vi mer än halverat vårt avfall utan att ta till några drastiska metoder över huvudtaget. Kan vi kan alla! Jag hoppas det kan inspirera andra, framför allt barnfamiljer, att det går att minska sitt avfall utan att lägga ner så mycket möda på det. Det blir mindre sopor i soptunnan och du sparar även pengar på det. En vinst för alla, framför allt vårt jordklot!

Transport: 34 mil. 119 x 340= 40460g CO2.

Konsumtion: 6 par kalsonger till lillebror och ett diadem till storasyster (efter att hon kört en övertalningsmetod som heter duga i affären).

Målsättning till nästa vecka: Spendera mindre tid med telefonen. Den tiden som barnen är vakna ska numera vara mobilfria vilket naturligtvis skulle vara en självklarhet egentligen.