Avfallsfri

Ett försök till att rädda världen

Veckans summering

Ny vecka och en vecka att blicka tillbaka mot. Det har varit en bra vecka trots att jag varit hemma med sjuka barn. Det är intensivt men samtidigt väldigt härligt att få vara med de små liven hela dagarna.

Studierna går bra och första inlämningsuppgiften är inne. Det är så oerhört spännande och jag önskar att jag hade tid att läsa alla spännande artiklar och böcker hela dagarna. Men till skillnad från när jag pluggade innan barnen fanns så är jag så oerhört effektiv så jag får en hel del gjort trots ont om tid.

Mat: Vi hade kräftskiva i helgen vilket resulterade i massor med mat över. Vi fick verkligen planera för vad vi skulle hinna äta upp och vad som skulle frysas in. Några såser som vi visste att vi inte skulle äta upp skickade vi med gästerna. Det går verkligen att minimera matsvinn om man tänker till och man slipper laga en massa ny mat!

Avfall: 5 kg. Det blev lite mer denna vecka efter kräftskivan för jag ville inte slänga skalen i komposten. Det kanske var dumt, vad tycker ni? Det kändes bara som att de skulle lukta för mycket och kunna dra till sig råttor som det finns gott om här i stan… usch och fy…

Transport: 8 mil stadskörning. 188 x 80= 15040g CO2

Konsumtion: Nya gummistövlar till storasyster och lillebror. Storasyster fick även ett par nya gympaskor då en av hennes gamla hade tappat sin sula så det kändes helt klart motiverat. Lillebror fick även en ny sydväst då hans gamla var alldeles för liten. Så mycket som det regnar i Göteborg så kommer den användas flitigt.

1 Comment

  1. Vet att mina föräldrar brukar frysa sina skal o slänga ut dem i soptunnan precis innan hämtning. Men det är ju skillnad m kompost. Jag hade nog inte heller slängt Det i komposten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Avfallsfri

Tema av Anders NorenUpp ↑