Hoppas ni alla har haft en underbar vecka! Jag har haft en bra vecka och hunnit med en hel del trots att maken har varit bortrest tre dagar. Denna vecka har barnen varit friska och då när de är på förskolan några timmar så hinner jag få gjort så himla mycket vilket är befriande.

Mat: Det har blivit lite svinn denna vecka… skäms på oss. En bit melon, 1/5 vitkål och två majskolvar hade börjat mögla i kylskåpet så det fick kastas. Kändes surt att vi hade dålig koll och inte hann äta upp det. Annars så har vi ätit mycket ”rester” då jag gjort mycket mat när jag väl lagat mat eftersom jag varit mycket själv hemma med barnen. Vi använder mest glaslådor till maten som blir över och då går det att värma de i mikron och sen äta ur och så sparar vi disk på köpet, mycket praktiskt!

Avfall: 4,1 kg . Vi kämpar på med tygblöjor och sopsortering och det funkar helt ok! Jag vet att jag har skrivit det tidigare men jag tycker att det är så kul att vi har minskat vårt brännbara avfall med cirka 10 kg i veckan. Det går verkligen utan en jättestor insats och det är väldigt skönt att slippa gå ut med soporna. Soptunnan blir heller aldrig full längre utan det brukar enbart vara två till tre påsar vid tömning var 14:e dag. Hade vi inte haft blöjor skulle vi inte ha någon påse alls att slänga varje gång det är tömning. Men som sagt, bra kan bli bättre och vi tar det steg för steg! Lillebror har fått börja med blöja på natten igen. Det blev lite väl mycket tvätt ett tag och vi kände att det nog hade blivit lite för mycket i och med bytet av förskola så nu har vi backat. Han själv verkade tycka att det var lite jobbigt och blev ledsen när det blev olyckor nattetid så nu bygger vi lite självförtroende i en period för att försöka sen igen när vi alla har kommit in i de nya rutinerna med ny förskola.

Transport: 6 mil. 188 x 80= 15040 CO2. Jag har varit iväg och jobbat på hisingen och då blir det några mil och så körde jag maken till flygplatsen (!). Men igår var jag och hälsade på en kompis i Halmstad och då tog jag och barnen tåget. Det är ändå väldigt smidigt då vi ganska enkelt tar oss till tågstationen och min kompis bor nära stationen i Halmstad. Prismässigt så kostade det ca 600kr så när bilen står där på uppfarten är det lockande att ta den. Jag vet att bilen kostar väldigt mycket pengar men just i stunden så blir själva bränslekostnaden lägre och då är det lätt att välja bilen. Men klapp på axeln till mig att vi tog tåget och det är också skönt att slippa köra. Jag hoppas att vi kan åka mer tåg framöver när vi ska åka på lite längre resor. Barnen tycker även att det är spännande att åka tåg, det blir som ett litet äventyr!

Konsumtion: Maken köpte nya gympaskor när han var utomlands. Jag sa att jag inte ville ha någon present men han tyckte det var orättvist att jag inte skulle få något så jag fick tre par strumpor!

Mål för nästa vecka: Plocka skräp i närområdet. Mycket skräp finns det!

Nästa vecka ska jag göra ett studiebesök på avfallskraftsvärmeverket här i Göteborg och det ska bli väldigt spännande. Jag hoppas på att kunna ta mycket bilder så att ni också får se hur det ser ut!

Ha en bra vecka allihopa!