Avfallsfri

Ett försök till att rädda världen

Veckans summering

Jag vet att jag skrev samma sak förra veckan men vad snabbt veckorna går! Då var det söndag igen och en ny summering av veckan som varit kommer här.

Utvärdering av veckans mål: Jag har sytt ”bomullsrondeller” av dotterns tights och det blev en succe! Nu behöver vi inte köpa sådana framöver vilket känns mycket bra. Jag har kommit några kapitel till i boken Zero Waste Home men jag är inte helt klar än. Det har inte heller blivit en till påse men det valde jag faktiskt att inte göra för vi har helt enkelt inte haft behov av flera för tillfället.

Mat: Vi har inte behövt kasta någon mat och jag har bakat två omgångar bröd som nu ligger i frysen. Vi har ätit fisk, kyckling och rött kött vid ett tillfälle vardera och resten vegetariskt.

Transport: Maken har tagit bilen till jobbet mån- tors, resten av tiden har den stått. Det är lättare nu när det är bättre väder. Till exempel så tog maken barnen i cykelvagnen och promenerade till affären när det behövdes några få grejer. Det kan låta som en liten grej i sammanhanget men jag väljer att fokusera på allt positivt som vi gör och detta får då naturligtvis uppmärksammas. Det är viktigt att se möjligheter och styrkor i det lilla!

Energi: Jag försöker duscha kortare stunder för jag kan nämligen duscha ganska länge vilket jag tycker är jätteskönt men som naturligtvis inte är nödvändigt. Maken duschar alltid snabbt och barnen badar fortfarande i balja så där går det inte så mycket vatten.

Avfall: En påse brännbart har kastats som vägde 5,6 kg och det var blöjor. Påsen med hushållssoppor är inte full än, tjoho! Vi slänger mer i komposten och är noggrannare med att återvinna det som ska återvinnas. Men vad mycket plastförpackningar det är… Det måste vi verkligen se till att byta mot alternativ som är bättre att återvinna.

Jag försöker att alltid ha med mig en påse i fickan och plocka skräp någon gång under dagen. Men jisses vad tröttsamt det är att man ska behöva plocka upp efter andra.

Dagens skörd.

Konsumtion: Idag köpte vi ett par begagnade sandaler till yngsta barnet för han behöver nya till sommaren. 30 kr, som hittat! Annars har vi inte köpt några nya saker- vad bra vi är!

Saker som lämnat hemmet: Ingen sak än men vi har i veckan behövt säga hej då till vår älskade familjemedlem Chip. Vår hund har den senaste tiden åldrats väldigt snabbt. Han har svullnat kraftigt runt halsen som troligtvis var cancer och han har behövt smärtlindring sen februari. Därför var det egentligen inget svårt beslut att ta men det är naturligtvis väldigt tugnt och tomt. Vår älskade vovve blev 11 år och 9 månader. I och med att han är borta så kommer vi rensa ut våra hundsaker framöver för vi ska inte ha en till hund på några år. Det räcker med barnen!

 Älskade hunden!

Maken har sorterat en ”bra-att-ha-låda” med skruv, beslag och liknande. Mycket har sparats men en del slängdes också. Nu ligger allt snyggt och prydligt i lådor så att det blir lättare att hitta.

Svårigheter: En tung vecka med mycket tårar över vår älskade hund och en bebis som inte vill komma ut har gjort att fokus har varit på mycket annat än återvinning och avfall.

Möjligheter: Det har varit nytt rekord på bloggen, nästan 500 unika personer har varit inne och läst under en dag vilket känns jätteroligt! Dela gärna inläggen och sprid till vänner att dom ska in och läsa. Inspirera till att göra världen lite bättre varje dag!

Målsättning till nästa vecka: Börja rensa ut hundsaker. Göra ett diagram som ska visa vår brännbara avfallsmängd. Mer mål än så tror jag inte är realistiskt eftersom det bara måste bli en bebis när som helst.

Hoppas ni har en fortsatt trevlig Valborg!

1 Comment

  1. Snyft för Chip! 🙁💕
    Annars… heja er! 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Avfallsfri

Tema av Anders NorenUpp ↑