Avfallsfri

Ett försök till att rädda världen

Veckans summering

En energisk vecka går mot sitt slut. Att vara hemma med sina älskade barn är lika underbart som intensivt. Imorgon ska de två äldsta till förskolan några timmar och det ska bli mysigt att bara få rå om lillasyster i lugn och ro.

Mat: Vi har försökt göra det enkelt för oss genom att när vi lagat mat, lagat så mycket så att det räcker till matlådor. Det halverar tiden vi lägger på matlagning och det känns värdefullt när det är mycket annat att tänka på och hinna med.

Jag har bakat en hel del bröd- mums!

Något som jag känner av är att jag har så svårt att äta kött sen lillasyster föddes. Det var likadant när vårt förra barn föddes. Jag klarar inte av tanken på alla döda djur så nu blir det mycket mer vegetariskt här hemma.

Transport: Än så länge vill jag inte åka buss eller spårvagn med lillasyster då jag är rädd hon ska få någon infektion så det blir bil när vi åker på små utflykter. Jag kan inte heller ta några längre promenader än för kroppen är fortfarande ostabil efter 20 veckors sängläge och foglossning.

Energi: Vi fortsätter med att vara noggranna med de små sakerna här hemma som att tina fryst mat i kylskåpet, släcka lampor, duscha kortare tid och så vidare. Jag har inte tvättat håret på över två veckor! Mitt hår är konstant torrt så det mår nog bara bra av att inte tvättas så ofta och jag kan då, naturligtvis, minska mitt behov av hårprodukter och tid i duschen. Imorgon ska jag dock klippa mig så då ska jag njuta till fullo av att få håret tvättat, klippt och fixat- som jag längtar!

Avfall: Två blöjbarn och hela familjen hemma på heltid leder helt klart till mer avfall. Vad tydligt det märks! Denna vecka har vi kastat 13,2 kg brännbart avfall vilket är mest hittills sen jag började väga våra påsar… Det där med tygblöjor känns mer och mer lockande och jag har gått med i ett forum på Facebook för att lära mig mer!

Konsumtion: Vi har köp ett litet växthus till en av våra pallkragar. Vädret har, som alla märkt, varit ruggigt oh kallt och vi har väntat och väntat med att flytta ut våra förkultiverade plantor. Men nu slog vi till och köpte ett litet hus så att vi fick ut våra grödor. Hoppas de klarar sig!

Maken har även fått hem två (!) par rullskidor av någon superduper värstingmodell. Ett par ska säljas (och ligger ute till försäljning redan) så om någon av er är sugna på ett par fantastiska rullskidor, hör av er!

Saker som lämnat hemmet: Jag tror inte något har lämnat hemmet denna vecka. Men vi har redan börjat rensa ut några bebiskläder som lillasyster vuxit ur. De ska sen vidare till min syster men vi lämnar nog allt på samma gång.

Svårigheter: Jag har haft en svacka denna vecka då jag har behövt vara på sjukhus vid två tillfällen vilket tagit tid, kraft och energi. Nu är allt bra och jag hoppas att kroppen ska kännas starkare och starkare framöver.

Möjligheter: Stor motivation till att äta mer vegetarisk kost.

Målsättning till nästa vecka: Söka inspiration och kunskap kring nya vegorätter på framför allt Instagram där jag har funnit många kunniga personer på området.

2 Comments

  1. Tack för en bra blogg. Gillar speciellt veckans sopa då jag har fått lära mig lite nytt.

    Vill tipsa om denna mumsiga vegopaj (vi brukar köra vanlig pajdeg)
    https://undertian.com/portfolio/rodbetspaj-med-fetaost/

    Hoppas nästa v blir bättre för dig, Ang svackan.

    //hanna I linkan

  2. Tygblöjor är verkligen grejen! Billigt, snyggt, miljövänligt och läcker typ aldrig. Helt såld sen vi började som du hör 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Avfallsfri

Tema av Anders NorenUpp ↑