Jag tänker alltid att jag ska hinna lägga ut den här summeringen i början av dagen och att jag ska ha påbörjat den under veckan. Ja ni märker nog själva hur det går med det! Dagarna går i ett och speciellt helgerna. Då tänker jag att jag ska ha så mycket tid eftersom både jag och maken är hemma men det blir alltid motsatsen. Tiden blir mer knapp än någonsin och det här med egentid finns mest vid den här tiden på dygnet. Oh well, inte så mycket att göra åt och här kommer summeringen av veckan!

Mat: Ingen mat kastad och 4 av 7 dagar har vi ätit vegetariskt. Jag har fått många tips på vegetarisk mat så dom tipsen har jag tagit till mig och ska ha i åtanke när jag gör matlista imorgon.

Vi odlar lite i pallkragar i trädgården och nu börjar det komma igång ordentligt vilket är väldigt roligt!

Transport: Inga långturer med bil gjorda men barnen hämtas och lämnas till förskolan med bilen. Det stör mig lte men just nu har vi ingen annan lösning. Något annat som irriterar mig är att maken som reser en del inrikes inte har möjlighet att resa med något annat färdmedel än bil eller flyg. En gång i vecka jobbar han i Skåne och dit måste han åka bil. Han försöker samåka med en annan kollega och har lyckats med det några gånger men det är inte alltid tiderna passar. Imorgon ska han jobba i Stockholm och för att hinna med så måste han flyga. Han kollade tåg men de tiderna fungerade inte och han skulle vara hemma 3 timmar senare på kvällen. Så surt…

Energi: Tvättmaskinen går mest hela tiden tycker jag, likaså diskmaskinen. Att ha en nyföding skapar mycket extra tvätt och när hela familjen är hemma mycket plus har extra mycket besök så blir det, naturligtvis, mer disk.

Avfall: 9,5kg blöjor. Jag har inte orkat ta tag i det här med tygblöjor än men varje söndag när jag skriver ner hur mycket blöjor vi kastar så skäms jag lite.. Vi har varit och slängt avfall som ska till återvinningen. 1 IKEA- påse pappförpackningar, 3 påsar plast och proppfull behållare med glas och metall. Det här med att minska avfallet verkar gå sådär..

Konsumtion: Vi har köpt nya växter till trädgården, 7 stycken närmare bestämt. Bland annat blev det en löjtnandshjärta som jag har längtat efter länge, länge.

Saker som lämnat hemmet: Ett par jeans och 5 tröjor har gått till second hand. Maken (som inte vill slänga/skänka iväg något i första taget) tog på eget initiativ till en garderobsrensning- härligt! Jag har rensat ut en gravidjacka men den ligger kvar i påsen med utrensade kläder i garderoben för jag ska fråga min syster om hon vill ha den.

Svårigheter: Tid och ork tryter när allt går i ett men jag får nog ha is i magen och acceptera detta i en period framöver.

Möjligheter: Jag har fått möjlighet och tillgång till Netflix och ska ta mig tid (när nu den tiden kommer att finnas) till att se några dokumentärer om bland annat minimalism och plast. Det hoppas jag ska ge mig lite ny ork och inspiration! Något annat som är positivt är att både jag och maken inser vikten av struktur i vardagen och vi håller på att skissa på ett ”vardagsschema” vilket vi båda hoppas på kommer skapa bättre rutiner för alla i familjen. Det här kommer naturligtvis inte handla så mycket om avfallshantering men vi tror att detta kommer skapa mer lugn i vardagen och att det i sin tur gör att det finns ork att hålla struktur kring bland annat matlistor, återvinning och fortsatt ordning och reda i hemmet. Med andra ord hoppas vi på mer harmoni på många fronter och det känns skönt att vi båda känner att detta behövs innan vi har tappat den struktur som vi redan har.

Målsättning till nästa vecka: Överleva… nej skämt och sido så illa är det verkligen inte men jag ska inte lägga någon mer ”börda” på mig själv nu utan bara bibehålla det jag har skapat hittills.