Det känns som att varje ”veckans summering” handlar om att jag har inte om tid. De senaste veckorna har återigen gått i tidsoptimistens tecken. Sjukdom, bygge av altan och staket, avsaknad av mobiltäckning i djupa Värmlandsskogar, tre barn och en man som reser mycket i jobbet gör att tid för bloggande och häng på sociala medier blir ytterst liten. Men både jag och min man jobbar och pratar en hel del om hur vi ska styra om och göra prioriteringar i vårt liv för att det ska bli bättre. Vi pratade ikväll om hur vi ska göra för att försöka hålla jämna steg med livet och slippa ligga två steg efter hela tiden. Jag vet inte om vi kom fram till så mycket konkret mer än att vi inte ska göra några fler renoveringar på ett tag och att semestern ska bestå av att hinna komma i kapp med trädgårdsarbete. Men viktigast av allt bestämde vi att vi ska göra roliga saker och njuta av livet med våra älskade barn. Eftersom jag var sängliggade i 20 veckor så har det inte blivit så mycket aktiviteter med hela familjen så det längtar vi efter väldigt mycket. Det ska bli Lisebergsbesök, åka ut till havet och umgås med vänner.

Avfall: När vi är och kommer vara bortresta blir det lite svårt att väga soporna men jag gör mitt bästa. De här veckorna har det blivit 10,3 kg+ 10,4kg och denna vecka har det blivit 7kg. När jag var bortrest med barnen hade jag engångsblöja till lillasyster men när vi är hemma så har jag tygblöjor dagtid. Lite retligt dock är att min man vägrar använda tygblöjor så när han byter på henne sätter han på henne en engångsblöja. Suck. Men jag hoppas denna envishet kommer ge med sig framöver.

Idag var vi och tömde skräp. Nu när altanen är färdig så är också altanmöblerna som vi köpt ihopmonterade så det var väldigt mycket pappemballage därifrån. Vi hade bara en påse plast som kastades men det kan bero på att vi inte varit hemma på en vecka. När vi var iväg så sorterades soporna, naturligtvis, och plasten tog en släkting med sig hem eftersom det inte gick att återvinna där vi var. Bra gjort!

Mat: Vegetarisk kost är det som gäller när jag lagar mat. När min man lagar mat och handlar så blir det inte det men det är nog en vanesak.

Transport: Det har blivit bilåkande till Värmland men det är tyvärr inget annat transportmedel som funkar där. Men maken som skulle vidare på jobb i Stockholm kunde samåka med min syster tillbaka till Göteborg så det var bra. Han skulle flyga från Göeborg till Stockholm men flyget var överbokat så han fick reda på att han var tvingad att åka buss istället några timmar innan avresa. Han bokade då tåg istället och kom bara 15 min för sent. Tänk om det i fortsättningen skulle kunna gå att ta tåget istället för flyget?

Konsumtion: Altanen är klar och det innebär att vi har inhandlat material till den. Vi valde tillslut, efter mycket om och men, att bygga i sibirisk lärk och det blev toppenbra! Den är väldigt mjuk och skön att gå på och vi hoppas att hållbarheten kommer vara god.

Mål till nästa vecka: Skriva två blogginlägg förutom veckans summering.